xxjuni 2014

xxx

xx

xx

Lees verder!Sportieve Handy's zijn verhuist.maart 2016

Wij zijn per 1 januari 2016 verhuisd naar:
Tibullushof 107 3076 XN Rotterdam.
We verwelkomen je graag op onze nieuwe locatie.
Tot snel.Sportieve Handy's 10e verjaardag13 juni 2014

Op 13 juni werd gevierd dat de Sportieve Handy's op 9 juni haar 10e verjaardag heeft gehaald! wat een prestatie. Al tien jaar lang lukt het ons de sportschool open te stellen voor iedereen met een beperking. Ook al is het niet altijd makkelijk geweest, is het inmiddels wel al 10 jaar een begrip.
Dit jubileum hebben we zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan.
met een feestelijke uitnodiging, gemaakt door sporter Paul Krootjes, waren alle mensen uitgenodigd om in LCC 't Klooster het feestje te vieren. Het was een byzondere en geweldige dag.

Bekijk hier de foto'sYes We Carejuni 2014

Yes We Care heeft 50 Rotterdamse vrijwilligers geëerd met de prachtige vlaggenparade aan De Boompjes. Onze vrijwilligers Mohammed en Delrine hebben hun eigen vlag mogen hijsen. Zonder vrijwilligers kan een stichting als Sportieve Handy's niet bestaan; wij zijn hen dan ook heel dankbaar voor hun inzet.
Op dinsdag 17 juni werden Mohammed en Delrine in het zonnetje gezet én wapperden hun eigen vlaggen hoog aan de vlaggenmast.

Bekijk hier de foto's2014februari 2014

Het DeltaPORTdonatiefonds heeft de Sportieve Handy's een nieuwe loopband geschonken.
Wij zijn hen er heel erg dankbaar voor!
2013woensdag 6 november

Er zijn inmiddels meer dan 90 sporters actief bij de Sportieve Handy's. Ook de dansgroep op dinsdagavond (voor kinderen én ook voor volwassenen) is drukbezocht. Door de toename van het aantal sporters heeft de Sportieve Handy's besloten ook maandagavond open te stellen.
Sport op Maatdag 2013woensdag 6 november

De Sport op Maatdag op de Sportplaza in het Zuiderpark was drukbezocht. De dansgroep van de Sportieve Handy's heeft de openingsdans mogen verzorgen. Ze zagen er schitterend uit en de groep kreeg een hard applaus van alle aanwezigen. Ook Leontien van Moorsel was aanwezig.

Sportieve Handy'swoensdag 6 november

Wie recentelijk langs de Hilledijk is geweest, heeft het vast gezien; er staat nieuwe belettering op de ruit. Met grote gele letters zijn de Sportieve Handy's wat duidelijker zichtbaar! De Handy's hebben ook een nieuwe flyer laten maken waar de uitbreiding van de openingstijden ook op vermeld staan.


bekijk de flyer!Facebookwoensdag 6 november

We zijn inmiddels ook te vinden op Facebook! Onze pagina heeft nog niet heel veel 'likes', maar we hopen snel te groeien. Zoek ons maar eens op!

Link naar facebook.wethouders Kriens en Louwes op bezoekWoensdag 17 oktober

De wethouder Kriens - Financiën, Bestuur, Organisatie en Volksgezondheid en wethouder Louwes - Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs, Innovatie en Participatie, waren op bezoek bij ons op de sportschool.
Om 13.30 zijn zij onze sportschool komen bekijken.
Dit bezoek wordt afgesloten met een optreden van onze Zumba groep.
GymMEE!Komt in 2012 |
Kinderen bewegen steeds minder. Ze zitten steeds vaker bij de computer of tv, kunnen minder buiten spelen, omdat er te veel verkeer is en te weinig speelmogelijkheden. Het gevolg is dat kinderen dikker worden en een slechtere lichamelijke conditie krijgen en minder gezond worden.

Op school, maar zeker in de vrije tijd kan daar wat aan gedaan worden! Door gevarieerde bewegingslessen te bieden en kinderen goed te motiveren om te bewegen, komen kinderen uit hun luie stoel en krijgen ze weer plezier in bewegen. Kinderen die al jong plezier ervaren in bewegen zullen eerder ook op latere leeftijd blijven sporten en een gezondere leefwijze krijgen.

Bovenstaande geldt natuurlijk voor alle kinderen, maar toch wel in het bijzonder voor kinderen met een beperking. Deze kinderen bewegen vaak nog minder dan hun leeftijdsgenootjes zonder beperking. De mogelijkheden zijn onbekend, de drempel om naar een vereniging te gaan is te hoog of er zijn problemen met vervoer, planning en/of financiën.


Lees verder!BocciaKomt in 2012 |
Boccia is een balsport die erg veel lijkt op jue de boules maar is ontwikkeld voor mensen met een beperking voor jong en oud. Het spel kun je met de handen of voeten spelen en in sommige gevallen zijn ook hulpmiddelen toegestaan. De uitdaging is Juist het samen brengen van de diverse leeftijden zonder te kijken naar de verschillende beperkingen, zelfs mensen zonder een beperking kunnen hier aan deelnemen.
Boccia is uitermate geschikt om in competitie verband te spelen. Wist u dat het zelfs een Olympische sport is op de paralympische spelen en dat Nederland hier aan deel neemt in Londen.
Sport voor allochtonen vrouwen en mannen met een beperking.
In de praktijk zien we het probleem met allochtonen vrouwen die een beperking hebben. Ook niet allochtonen vrouwen kunnen naar sportscholen die alleen voor vrouwen zijn. Maar met een beperking hebt je als vrouw toch een probleem, zeker als ze alleen maar mogen sporten zonder mannen.
Voor de mannen is dit een zelfde probleem, ook al is deze groep veel kleiner,
Wel zie je dat deze groepen niet of nauwelijks sporten, wij willen hier een begin mee maken, door ze een: alleen voor mannendag aan te bieden.Chi-gongVanaf half september 2012 |
Chi -gong oefeningen worden in China overal gedaan. In de ochtend ziet men mensen in de parken oefenen, in bedrijven wordt tussen het werk door Chi-gong gedaan, en in ziekenhuizen wordt medische Chi -gong beoefend in de behandeling van chronische klachten, vage klachten die op westerse wijze moeilijk behandeld kunnen worden, om het immuun systeem en de interne energie te versterken.


Lees verder!Wij zijn verhuisd!Donderdag 09 Juni 2011 |
Per 1 juni 2011 is ons nieuwe adres:
Hilledijk 192 A
3074 GA Rotterdam

Op 9 juni 2011 is de feestelijke opening door burgemeester aboutaleb die van 18.30 tot 19.00 uur de opening zal komen verichten.

Iedereen die interresse heeft is vanaf 15.00 uur van harte welkom in ons nieuwe pand.

Ik hoop tot dan.
Annemarie Uitjens
Bezoek Wethouder LouwesMaandag 25 Oktober 2010 |
Wethouder Korrie Louwes van arbeidsmarkt, hoger onderwijs, innovatie en participatie komt op bezoek.Nieuwe websiteAugustus 2010 | We hebben in samenwerking met Micha-Design.nl, een nieuwe website laten maken. Dit keer is er ook een apart gedeelte speciaal voor slechtzienden. Wij hopen dat iedereen nu met veel plezier gebruik van onze site kan maken.
Wij besteeden voortdurende zorg en aandacht aan de samenstelling van deze website en de juistheid van de opgenomen gegevens. Als er informatie ontbreekt of niet correct is, meldt dat dan via onze contactpagina.
Het team van Stichting Sportieve handy'sHart v. Nederland20 Oktober 2009 | Hart v. Nederland (de late uitzending van 22.30 uur) besteed een item aan de sportschool dit vanwege 't ontbreken aan langdurige subsidies waardoor 't voortbestaan van de sportschool op zijn einde dreigt te lopen (Lees hier hele het artikel)Henk Krijtenburg overledenAugustus 2009 |
Op donderdag 27 Augustus 2009 is onze zeer gewaardeerde collega en vrijwilliger Henk Krijtenburg overleden.
"De Stichting Sportieve Handy's bestaat 5 jaar"Dinsdag 9 Juni 2009 | De sportschool bestaat op deze datum 5 jaar, dit zullen wij vieren met een groot feest. Tevens zal wethouder Kriens de fysiotherapiepraktijk officieel komen openen.
Bekijk ook de foto's"De Stichting Sportieve Handy's heeft een ruimte ingericht als fysiotherapiepraktijk"Dinsdag 9 Juni 2009 | Onze ruimte voor de fysiotherapiepraktijk wordt geopend door PvdA wethouder Mw. J. Kriens.
De fysiotherapiepraktijk is sinds 1 Maart 2009 in gebruik bij de stichting.
Bekijk ook de foto'sStichting Sportieve Handy's genomineerd voor de "Samen Sociaalprijs 2008"Donderdag 26 juni 2008 was het dan zover, de uitreiking van de Samen Sociaal Prijs 2008.
Naast onze sportschool, Stichting Sportieve Handy’s, waren er nog 9 andere genomineerden.
De dag startte met het verzamelen van de sporters en de vrijwilligers op de sportschool.

Lees verder!Ring van Feijenoord naar Sportieve Handy’sIn de deelgemeente Feijenoord is de Stichting Sportieve Handy’s onlangs onderscheiden met een ‘Ring van Feijenoord’. Mensen met een visuele handicap en mensen met niet-aangeboren hersenletsel kunnen zich bij deze sportschool in het zweet werken, onder begeleiding van vrijwilligers. Initiatiefneemster Annemarie Uitjens Christianen viel al eerder in de prijzen. In 2005 won de stichting een aanmoedigingsprijs van de Rotterdamse Vrijwilligersprijs. Het jaar erna in 2006, ontving de stichting, de Gehandicaptensportprijs en werd Annemarie Uitjens Christianen uitgeroepen tot Rotterdammer van het jaar.