Home
Activiteiten
Nieuws
Aanvraag Intake
Foto's
Contact
Vrijwilligers Gezocht!
Openingstijden
Routeplanner
Sponsors
Links

Deze pagina voor slechtziend bekijken

Sponsors

Houdt U ook zo van sporten? Bent u ook overtuigd dat lichamelijke inspanning bijdraagt aan een gezonde geest? Bent u ook regelmatig trots op uzelf dat u op sportief gebied weer een extra uitdaging bent aangegaan en die ook werkelijk gehaald heeft? Kortom spreekt u de slogan een” gezonde geest in een gezond lichaam” u aan?


Weet u dat er alleen al in Rotterdam ongeveer 7000 visueel gehandicapten zijn? Die niet kunnen sporten! Wegens ontbrekende faciliteiten, gebrek aan geld, of het niet durven op een “reguliere “sportschool?

Stichting Sportieve Handy's is een sportschool voor visueel beperkten en voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, het doel hiervan is om deze groep mensen weer op een sportieve manier met hun lichaam om te laten gaan, wat preventief werkt in het kader van gezondheidszorg en men geraakt langzaam aan uit een sociaal isolement.

De initiatiefneemster is zelf visueel gehandicapt, zij creëert een veilige omgeving voor de sporters en velen maken dagelijks vorderingen. Het geheel is gefinancierd met eigen middelen, er wordt enkel gewerkt met vrijwilligers, waaronder een yogaleraar, een fysiotherapeute en een sportleraar. We hanteren een laagdrempelige prijs om mensen aan het sporten te krijgen en te houden… Echter de doelgroep is bijna nietin staat om de kosten te dragen. Daarnaast zijn we in september 2009 gestart met yogalessen waarbij we speciaal een aantal uren hebben ingeruimd voor kinderen uit de doelgroep en kinderen met ADHD, autisme en gedragstoornissen, voor hen zijn de yogalessen zeer rustgevend en we hebben ook hier al positieve resultaten mee bereikt.
Ondanks alle gezonde en positieve bedoelingen kunnen we vooralsnog niet dekkend draaien, de doelgroep wordt financieel al dubbel belast. Derhalve kunnen wij de bijdrage niet verdubbelen (bijdrage is op dit moment 25 euro p.m.)

Daarom hebben wij de “Vrienden van de Handy's”opgericht U kunt al voor 300 euro per jaar sponsor worden van minimaal één deelnemer!

Er verschijnen regelmatig artikelen over onze sportschool o.a. in het: "Algemeen Dagblad",
"de Telegraaf", "de Zonnebloem", "stichting MEE" en "Visio", er zijn ook TV opnames geweest bij: "TV Rijnmond" en "Man bijt Hond".
We hebben de stimuleringsprijs Gehandicaptensport ontvangen van de gemeente Rotterdam, en we hebben de aanmoedigingsprijs voor vrijwilligers ontvangen in december 2005.

Wij hopen op een positieve reactie uwerzijds en wilt u verdere informatie, bent u van harte welkom om te komen kijken om uzelf te overtuigen van het belang van onze activiteiten! Uiteraard kunt u ook telefonisch en of schriftelijk meer informatie krijgen. Ook is de mogelijkheid bespreekbaar om uw bedrijf te promoten, bijvoorbeeld door een reclamebord in onze sportschool.

Het gironummer waar u uw gift op kunt storten is: 46 99 179
t.n.v. Stichting Sportieve Handy´s
Tibullushof 107
3076 XN Rotterdam
KvK 24363700


EHBO Rotterdam Zuid